0.7 C
Giurgiu
joi, martie 30, 2023

Căciula de astrahan

În călătoriile mele prin stanurile din Asia...

Ai 18 ani și ești rezident într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+?

ActualitateAi 18 ani și ești rezident într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+?

Ai 18 ani și ești rezident în Uniunea Europeană sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia)? DiscoverEU își oferă șansa de a participa la o experiență de călătorie care îți va permite să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Din 7 aprilie, ora 12:00, până la 21 aprilie, ora 13:00 (ora României) tinerii care locuiesc în țările participante la programul Erasmus+ vor putea candida pentru unul dintre cele 35 000 de permise de călătorie gratuite. 

În total, până în prezent, peste 4900 de tineri români au câștigat un permis gratuit de călătorie în Europa!

Ediția din acest an marchează intrarea DiscoverEU în programul Erasmus+. Odată cu această schimbare și prin finanțarea excepțională acordată în cadrul Anului european al tineretului 2022Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentRO•••, în 2022 vor fi puse la dispoziție 70 000 de permise de călătorie: 35 000 în runda de înscrieri anunțată astăzi și încă 35 000 într-o rundă de înscrieri prevăzută pentru luna octombrie. Integrarea în Erasmus+ le oferă această posibilitate și candidaților din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia, care vor putea participa pentru prima dată la această acțiune.

Pentru mai multe informatii, accesati DiscoverEU | European Youth Portal (europa.eu)

Articole noi

Vezi si alte etichete:

Ultimele articole