Primii ani de școală i-a petrecut în Giurgiu. A fost o eleva strălucită, evidențiată de majoritatea profesorilor care au avut-o la clasă. În paralel, a urmat și cursurile Școlii de Muzică si Arte Plastice din Giurgiu, la clasa de vioară a doamnei profesoare Maria Nițescu. Pasiunea pentru vioară i-a adus multe premii naționale si internaționale, ajungând mai târziu să fie invitată și să participe ca solist la concertele Filarmonicii din Giurgiu.
In anul 2007 a absolvit, la Giurgiu, cursurile Colegiului National “Ion Maiorescu” si a promovat cu medie aproape maxima examenul de bacalaureat. A urmat, în același an, admiterea în învățământul superior, la Facultatea de Fizica a Universității din București, secția de Fizica Tehnologica. In vara anului 2007 a fost invitata si a participat la Conferința Globala a Tinerilor Lideri (Global Young Leaders Conference – GYLC), la Washington, D. C. si New York, in Statele Unite ale Americii.
În perioada 2007-2011 a urmat cursurile facultății cu rezultate deosebite, concretizate, printre altele, în publicarea a două lucrări științifice în reviste internaționale, foarte bine cotate. A candidat, încă din timpul studiilor de licență, la o poziție de doctorand la Universitatea din Oxford, universitate declarată cea mai bună din lume în ultimii șapte ani. În primăvara lui 2011 a câștigat poziția dorită și, începând din toamna aceluiași an, a plecat la studii în Marea Britanie. Acolo și-a și găsit sufletul pereche și s-a căsătorit în anul următor.
După un stagiu de un an, echivalent masteratului, a început studiile doctorale la Departamentul de Știința Materialelor al Universității din Oxford. Pasionată și tenace, a reușit să se remarce și în noul mediu academic, cu mult mai exigent si selectiv decât cel din București. A publicat o serie de lucrări remarcabile în domeniul proiectării materialelor pentru aplicații optoelectronice (surse fotovoltaice și surse de lumina cu mare eficiența) și a contribuit la un important patent de invenție.
In anul 2015 și-a susținut teza și a primit titlul de doctor la Universitatea din Oxford.
Următorii trei ani au fost marcați de un efort continuu de perfecționare în domeniul început în cercetarea doctorală. În această etapă a fost post-doctorand la același departament al Universității din Oxford. A continuat seria de lucrări importante publicate în reviste internaționale de specialitate de mare prestigiu. Ca urmare a acestei activități, a fost invitată, pentru un stagiu post-doctoral în California, la Laboratorul Național Lawrence Berkeley și la University of California, Berkeley. Competența profesională deosebită și talentul Marinei au fost imediat remarcate în noul mediu, unde a activat cu brio până în anul 2020 când i s-a oferit, la numai 31 de ani, postul de Associate Professor (echivalentul poziției de conferențiar în sistemul academic românesc) la Departamentul de Fizică al Universității din Oxford. Deși noua poziție era extrem de onorantă, acceptarea ei înseamnă că trebuie să se desprindă din atmosfera excelentă de lucru pe care o găsise în grupul de la Berkeley. În cele din urma, a optat pentru poziția din Marea Britanie și, în Februarie 2020, a revenit la Oxford, unde lucrează și în prezent. Aici conduce un grup de cercetare în domeniul Fizicii Stării Condensate, cu preocupări în domeniul nanoștiinței materialelor și fizicii semiconductorilor (https://www.physics.ox.ac.uk/research/group/computational-condensed-matter-physics-group/people).
În plan personal, ultima realizare, poate cea mai importantă, este faptul că, din luna mai a acestui an, este mămica unei fetițe minunate, pe nume Matilda.