31.9 C
Giurgiu
marți, iulie 23, 2024

Un discurs în plină vară

La sfârșit de iunie, într-o zi de...

Evenimentul în filosofie sau despre in/competența filosofilor în politică (XIII)

Voi examina în acest episod perioada rectoratului...

STATUL

Filosoful matematician Alfred North Whitehead constata cu...

Cultura ca cultura da’ tehnologia ne omoară

Coltul carcotasuluiCultura ca cultura da' tehnologia ne omoară

Nu-ș de ce, da’ mereu am avut impresia că Direcția pentru Cultură, cunoscută de-a lungul timpului sub diferite denumiri mai lungi sau mai scurte, s-ar ocupa, printre altele, și cu organizarea unor evenimente culturale la nivel județean. Caut pe net, acel spațiu infinit, necunoscut și ignorat aproape total de fauna din administrațiile locale și județene, și găsesc pagina Direcției pentru Cultură  a județului Giurgiu, la adresa www.djcgiurgiu.ro.  Intru, dau un ochi prin atribuții și prin raportul de activitate și mă lămuresc, instituția nu are nicio treabă cu evenimentele culturale.  Activitatea ei se rezumă la a elibera avize și acorduri. Acum, ce să zic, cultura-i vastă, suntem indulgenți și o încadrăm la definiția din DEX care se referă la ”Totalitatea vestigiilor vieții materiale și spirituale prin intermediul cărora se reconstituie imaginea unei comunități omenești din trecut”. Ne-am scos.
Dacă ai răbdare și insiști puțin prin web site-ul instituției, la fel de șchiop ca și cultura județului Giurgiu, vei găsi lista monumentelor din județ, majoritatea așezări, dar în galeria foto nu există decât opt fotografii, un monument apărând de două ori.
Consultând și pagina cu structura organizatorică dăm peste un director executiv și un consilier debutant, plus trei posturi de consilieri vacante.  Nu se știe care este ultima actualizare a site-ului.

Ce mai încolo și încoace, nu ai de ce să pierzi timpul poposind prea mult pe pagina instituției. Ai avea un motiv să o părăsești chiar la prima vedere, când pe prima pagină dai peste rândul din paragraful ”Atribuții” care se referă la aplicarea strategiei ”Ministerului Culturii în domeniul culturii şi patrimoniului cultural național la nivelul județului Teleorman”.

Articole noi

Vezi si alte etichete:

Ultimele articole