6.3 C
Giurgiu
marți, decembrie 5, 2023

Ascensiune în Munții Tian-Șan în căutarea leopardului de zăpadă

În timpul recentei pandemii Covid-19 am scris...

Din nou despre cetate

Fără să mi-o ceară oficial, Primăria și...

Melanezieni și austronezieni. Cine sunt papuașii?

Așa cum am promis, revin cu povestea...

Ședință de lucru româno-bulgară

ActualitateȘedință de lucru româno-bulgară

O întâlnire de lucru între președintele Consiliului Local din Ruse, Bulgaria, Ivo Pazarajiev, directorul executiv al Asociației ”Euroregiunea Danubius”, Lili Ganceva, primarul Adrian Anghelescu și Ionel Muscalu, administratorul public al municipiului Giurgiu a avut loc, astăzi 28 aprilie, la primărie pentru stabilirea detaliilor primei ședințe comune a celor două consilii locale, ce va avea loc în data de 9 mai 2022, la Ruse.

Propunerea din partea bulgară este ca pe data de 9 mai 2022, când este sărbătorită ziua Europei, să fie organizată o sesiune comună între cele două consilii municipale, din Giurgiu și Ruse. Temele discuțiilor vor fi concentrate asupra oportunităților de dezvoltare a celor două comunități europene.În contextul în care se dorește în viitor o colaborare între cele două consilii, în data de 9 mai va fi votată și semnată o declarație comună dedicată acestei zile.

Având în vedere relațiile transfrontaliere româno-bulgare ce au fost dezvoltate de-a lungul timpului, ambele părți consideră oportună și favorabilă o astfel de colaborare, iar primarul Adrian Anghelescu a propus ca ședințele comune ale celor două consilii să se desfășoare de două ori pe an, una în România și cealaltă în Bulgaria.

Cooperarea transfrontalieră dintre Giurgiu și Ruse a adus reale beneficii ambelor părți de-a lungul timpului, fiind dezvoltate și implementate proiecte cu finanțare europeană comune și organizate diverse activități care au întărit relația de prietenie.

Articole noi

Vezi si alte etichete:

Ultimele articole